Schouderklachten en manuele therapie

Het beloop van schouderklachten is moeilijk te voorspellen. Meestal wordt uitgegaan van een periode van 6 weken tot anderhalf jaar.

Schouderklachten en oefentherapie

Schouderklachten vinden vaak hun oorsprong in de nek

De schouder is kwetsbaar

Het schoudergewricht is wat botstructuren betreft niet een erg stabiel gewricht. Dit zorgt ervoor dat het schoudergewricht heel bewegelijk is en tegelijkertijd erg kwetsbaar. De stabiliteit in het gewricht word geregeld met behulp van spieren en pezen.

De schouder is een complex gewricht

Manuele therapie kan een goed hulpmiddel zijn bij het herstellen van een schouderklacht. Het is moeilijk om het precieze probleem in kaart te brengen omdat er zo veel verschillende factoren invloed hebben op de schouder. Het is dan ook belangrijk om een goede analyse te maken van de klacht. Om zeker te weten of uw schouderklacht in aanmerking komt voor behandeling is het zinvol om contact op te nemen.

Het gebruik van mobiliserende technieken is veilig voor de gewrichten, spieren en pezen in de schoudergordel.

Schouderklachten en oefentherapie

schouderklachtenSchouderklachten zijn vaak zeer complex. Ze kunnen ontstaan door overbelasting of verkeerde belasting in de schouder. De schouder is door middel van spieren verbonden met de wervelkolom, de nek en de armen. Een probleem in de schouder beïnvloed dan ook al deze lichaamsdelen.

Invloeden van de rest van het lichaam

Om een schouderprobleem goed op te kunnen lossen is het van belang de invloed van de andere lichaamsdelen te evalueren en te integreren in de therapie.

Functie verbetering van de gehele schouderregio

Met oefentherapie kunnen alle lichaamsdelen die beïnvloed zijn door de schouder opnieuw in balans worden gebracht. Met name bij langdurige schouderklachten is er sprake van een compensatie effect in de aangrenzende gewrichten. Het herstellen van de spierbalans in de schouder regio zorgt voor een verbetering van het functioneren van de schouder zelf.

Lees meer over de behandeling van schouderklachten