Behandeling van rugklachten is vaak essentieel om verslechtering van de rug te voorkomen

Ons lichaam is in een continue proces van afbraak en vernieuwing. Blessures en pijn zorgen ervoor dat ons lichaam extra hard moet werken. Klachten als rugpijn, nekpijn en een hernia vormen een verstoring van de natuurlijke balans. Zodra deze hersteld is kan het lichaam de rugklachten sneller oplossen.

Om te regenereren heeft ons lichaam bouwstoffen nodig en prikkels. De combinatie van manuele en oefen therapie zorgt voor de juiste prikkels. Hierdoor versnel je het herstel proces en beperk je de tijd waarin je minder productief, efficiënt en pijnvrij bent.

de behandeling wordt vergoed onder de noemer alternatieve geneeswijzen.

Hier kunt meer algemene informatie vinden over rugklachten

Manuele therapie houdt zich bezig met het functioneren van de gewrichten. Als een gewricht zich niet goed kan bewegen moeten de spieren dit gaan compenseren. Daarbij kunnen zenuwen geïrriteerd worden met pijn als gevolg. Je komt in een vicieuze cirkel terecht die na verloop van tijd door je hele lichaam trekt. 

De manueel therapeut herstelt het natuurlijk functioneren van de gewrichten, waardoor de klachten afnemen en het lichaam zich weer kan herstellen.

Er zijn verschillende vormen van manuele therapie. Ikzelf gebruik alleen de zogenaamde egshell methodes. Het betreft dus mobilisaties( langzame bewegingen) en geen kraaktechnieken. Dit omdat de kraakbeen oppervlakken in het lichaam 10 keer gladder zijn als ijs. Je hebt dus niet veel kracht nodig om de wervel weer in beweging te krijgen. Met deze techniek zijn dus ook nek behandelingen vrij van elk risico. 

Een gemiddelde behandelduur van 3 tot 5 behandelingen is te verwachten als er al langer klachten( meer dan 3 maanden) bestaan. Bij accute klachten( minder dan drie weken) volstaat meestal een enkele behandeling.

De behandeling wordt vergoed onder alternatieve geneeswijzen.

Een beweging van ons lichaam is een complexe samenwerking van spieren. Verandering van houding heeft een invloed op de samenwerking van de spieren. Als deze samenwerking verstoord is kan er een terugkerende klacht ontstaan. Deze uit zich bijvoorbeeld alleen als je gaat sporten en niet als je een dagje rustig aan doet thuis op de bank.

Het slecht functioneren van de spieren leidt dan tot een herhaald klachtenpatroon. Om dit patroon te doorbreken heb je oefeningen nodig die de spieren resetten om weer goed te gaan bewegen en voor eens en voor altijd van je klachten af te komen.

De behandelfrequentie voor deze therapie is eens in de drie weken. Het verhelpt en voorkomt terugkerende klachten en pijn in de rug en nek.De vergoedingen van deze behandeling zijn bij uw zorgverzekeraar terug te vinden onder alternatieve geneeswijzen.