De behandeling bij Adriaan heb ik niet als therapie ervaren, maar het heeft me wel van een groot aantal structurele rug klachten verholpen.Ik liep al jaren bij de chiropractor, en dat hielp goed maar voor korte termijn, en het leek geen structurele oplossing te geven. Af en toe nog ene fysio geprobeerd, maar ik hield nog steeds rug pijn op een vervelende manier. Op aanraden van iemand ben ik eens bij Adriaan gaan kijken, en heb me daar laten behandelen. De behandeling zelf maakte wel wat los, en hier en daar was het pijnlijk, maar wel op een manier waarvan ik voelde dat het goed is, en ik het moest laten gebeuren. Na enige dagen merkte ik al dat er een structureel karakter van mijn rug klachten niet aanwezig was. Bij het opstaan ontbrak een stuk rugpijn. Ik begon nu andere klachten te ervaren, die waarschijnlijk de volgende stap aangaf in het herstel. Deze klachten verdwenen in de volgende sessie, en bij elke behandeling werd de structurele pijn minder totdat ik na 3 sessies dacht dat ik hersteld was. En toen heb ik iets doms gedaan door mijn vriendin op te willen vangen van 1 m hoog. Dat vond mijn rug niet fijn. Daardoor ben ik wat teruggevallen in de vooruitgang, maar dit is inmiddels ook weer helemaal in orde.

Ik denk dat wat Adriaan doet een betere manier is dan ik bij vele heb ervaren. De effectiviteit is voor mij hoger en het rendement lijkt langer. Ik moet wel zeggen dat ik daarnaast aan yoga doe, wat mijn rug ook soepeler en sterker maakt. En ik denk dat deze combinatie voor mij de ideale is.

Bij fysio word vaak naar een enkel aspect gekeken. En minder naar het geheel. Zo is tenminste mijn ervaring geweest. De chiropractie is in mijn ogen wat te ruw geweest en leek een enkele keer iets dat goed functioneerde lastiger te maken. De behandeling van Adriaan is soepeler en verfijnder en kan wel leiden tot meer (tijdelijke) spierpijn tijdens de behandeling. En het resultaat is ook direct merkbaar.

Categories: / Comments: (1) 6 juli 2015

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.